Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kisaraportit 2015

 

Honkajoki 19.09.2015

 

Honkajoen Pesämäessä oli kauden päätöskilpailu ja sinne suunnattiin perjantaina. Runsaan sateen vuoksi ei perjantaina järjestetty lainkaan vapaita harjoituksia, joten varikko pystyyn ja kotiin.

 

Lauantaiksi oli odotettavissa pilvistä, mutta kuivaa säätä. Lauantain harjoitukset ajettiin läpi ja kierrosaika oli hyvä. Toiseksi nopein oli sekunnin päässä ja muut paljon kauempana. Vauhti näytti hyvältä.

 

Ensimmäiset aika-ajot, lähtö epäonnistuu ja päätetään ajaa johtoauton perässä, kuitenkin ensimmäiseen mutkaan tultaessa ajolinja risteää ulkoa tulevan kanssa ja fiestan keula saa osumaa. Tämän seurauksena auton keula hyppää suoraan kaiteeseen ja törmää siihen pahasti. Seuraavaan mutkaan mentäessä auto ei käänny vaan puskee ulos radalta ja jää siihen. Auto kuljetetaan lavetilla varikolle ja vauriot ovat sen verran mittavat, että kilpailu on jätettävä kesken.

 

Harmittava juttu, mutta näitä sattuu joskus. Onneksi kuitenkin pelkkä osallistuminenkin riitti tavoitteiden saavuttamiseen.

SUOMENMESTARUUS 2015 rallicrossin SRC-luokasta on nyt saavutettu.

 

Nyt on sitten kiitoksien aika telle kaikille, jotka olette olleet mukana minua tukemassa ja auttamassa.

Ilman teidän tukeanne tämä ei olisi ollut mahdollista.

 

Suomenmestari KIITTÄÄ!

 

Tv-lähetys MOTORSPORT: Extra Rallicross SM 27.09.2015 klo: 17:40 Yle TV2

 

 

 

Oulu 22.08.2015

Kauden neljäs kilpailu OuluZonessa ja sää näytti suosivan. Aurinkoista ja elokuista hellettä oli luvassa.

Perjantaina varikko pystyyn ja vapaat harjoitukset käyntiin. Ensimmäisellä kerralla autossa pientä pätkimisongelmaa. Tätä alettiin selvittämään ja  osia meni vaihtoon. Laturin remmikin katosi ajon aikana. Toisella harjoituskerralla auto toimi ja hyvillä mielin odottelemaan lauantain kilpailua.

Lauantaiaamu ja sää oli sumuinen, vaikka hellettä oli luvattu. Harjoitukset käyntiin ja kaikki toimi.

Ensimmäiset aika-ajot ja lähdössä vaikeuksia nähdä lähtövaloja. Sivuikkunasta tiiraamalla valot näkyivät huonosti ja niinpä lähtö ei onnistunut kunnolla. Toisena taitetaan ensimmäiseen kaarteeseen ja mennään heti lisälenkille, jonka jälkeen päästään ajamaan omaa ajoa. Ensimmäisenä maalissa ja kello tykkää. Nopein aika ensimmäisistä aika-ajoista.

Toiset aika-ajot ja valoja ei näy kunnolla vieläkään ykkösradalta. Lähdöstä myöhästytään taas ja ensimmäiseen mutkaan kaarretaan keskijoukossa. Osa menee lisälenkille ja osa päättää jatkaa suoraan. Fiesta jatkaa suoraan ja pääsee kuin pääseekin kakkospaikalle. Muutama mutka ykkösen perässä ja sitten aukeaa ohituspaikka, joka käytetään hyväksi. Näin ollen ykköspaikalla jatketaan ja lisälenkki viimeisellä kierroksella. Maalissa ykkösenä ja aika-ajojen toiseksi paras aika. Tuomaristo muistutti myös mustavalkoisella lipulla. Syy oikominen, joka tapahtui lisälenkille mentäessä. Näin ollen oli syytä olla tarkempi seuraavissa lähdöissä.

Kolmannet aika-ajot ja lähtö onnistuu nyt hieman paremmin ja kärkeen mennään. Toisella kierroksella pääsuoran jälkeisessä mutkassa autosta rikkoutuu kallistuksenvakaaja ja ajamisesta tule vaikeaa. Lisälenkille mennään vielä kärkipaikalla, mutta sieltä tultaessa on annettava muiden mennä. Fiestalla ei pysty ajamaan riittävän nopeasti.

Aika-ajojen pisteet oikeuttavat A-finaaliin ja paalupaikalle. Lisäksi ensimmäisten aika-ajojen aika oli päivän nopein, joten siitä jo kolme SM-pistettä tässä vaiheessa.

A-finaali ja startti. Ensimmäinen startti uusitaan ja toisella päästään matkaan. Fiesta sutii hieman, mutta etenee kuitenkin. Rinta rinnan ensimmäiseen mutkaan ja sisäradan turvin päästään suoralle ensimmäisenä. Nyt täysillä eteenpäin ja suunnitelmana kärkeen ja karkuun. Pientä varmistelua ennen lisälenkille menoa,  joka oli koitua pahaksi virheeksi. Lisälenkiltä tultaessa ero takana tulevaan ei ollut kovinkaan suuri ja tiukille otti kärkipaikan säilyttäminen. Siitä kuitenkin selvittiin pienellä ajolinjan paikkauksella ja näin ollen päästiin ajamaan kärkipaikalla maaliin.

Voitto Oulusta ja lisäpisteet aika-ajoista! Oulu oli hyvä paikka Kukkola Motorsportille tänä vuonna.

Seuraavaksi ajetaan 19.09.215 Honkajoella.     

Lähetys Oulun osakilpailusta 29.08.2015 TV2 MotorSport: Extra Rallicrossin SM Klo: 16:30

 
 
 

 

Kauhajoki 18.07.2015

Perjantaina Kauhajoelle ja vapaat harjoitukset käyntiin. Radalla kaksi kertaa ja kierrosajat olivat hyviä. Kaikki tuntui pelaavan ja ei muutakuin odottelemaan lauantaita.

Lauantai ja sää oli hyvä, joskin iltapäiväksi oli luvassa sadetta. Harjoitukset käyntiin ja kaikki tuntui toimivan hyvin.

Ensimmäiset aika-ajot ja lähtö hieman epäonnistuu. Näin ollen kärkeen ei päästä ja aikaa palaa. Lisäksi lisälenkille mentiin ihan väärään aikaan. Maaliin tullaan kolmantena ja näin ollen kuudenneksi nopein aika.

Toiset aika-ajot ja jälleen kova lähtö. Fiestaa ei jostain syystä saada irti viivasta onnistuneesti ja taas ollaan toisten perässä. Nyt ajetaan sitten loppuun asti perässä ja lisälenkki viimeisellä kierroksella. Maalissa toisena ja aika neljänneksi nopein.

Kolmannet aika-ajot ja alkaa satamaan vettä. Radalle mennään leikatuilla slikseillä, jotka osoittautuvat heti lähdössä vääräksi valinnaksi. Erittäin liukasta, viidentenä maalissa. Kymmenenneksi nopein aika ja vaikealta näyttää.

Pisteet riittivät B-finaaliin ja toisesta rivistä startataan, nyt sadekelin renkailla. Lähtö onnistuu kohtuullisesti ja kolmospaikalla mennään. Lisälenkin turvin yritetään ohittaa, mutta ei onnistu. Eturipustus ja rengas rikkoutuu radan huonon kunnon takia ja Fiestasta tulee vaikea ajaa. Näin ollen maalissa kolmantena ja A-finaali jää Kauhajoella haaveeksi. Toki autolla ei olisi pystynyt jatkamaankaan kilpailua.

Kauhajoki oli opettavainen reissu ja nyt katseet on käännetty seuraavaan kilpailuun OuluZoneen.

OuluZonessa kilpaillaan siis seuraavaksi 22.08.2015.  

Lähetys Kauhajoelta TV2 26.07.2015 Klo:16:45 MotorSport: Extra Rallicross SM

Kuvia Kauhajoelta alla olevissa linkeissä.
 
 

 

Hyvinkää 7.6.2015

Lauantaina Vauhtipuistoon ja vapaat harjoitukset. Sää oli sateinen, mutta odotettavissa oli kuivempaa säätä ja näin ollen ajo jätettiin harjoitusten loppupuolelle. Fiesta toimii ja pieniä säätöjäkin vielä tehdään.

Sunnuntai ja säätiedotus oli luvannut tuulista, mutta poutaista päivää.

Harjoitukset käyntiin ja kuljettaja ei ollut ihan tyytyväinen ajoon, niinpä pieni palaveri peilin kanssa ja kohti ensimmäisiä aika-ajoja.

Ensimmäiset aika-ajot ja erittäin kovia nimiä lähtöviivalla. Fiesta ponkaisee kärkeen ja päästään ajamaan omaa ajoa, mikä tuo ensimmäisten aika-ajojen nopeimman ajan.

Toisiin aika-ajoihin ja jännitys lisääntyy, kun ajat paranevat. Kohta on Fiestan vuoro mennä radalle. Lähtö onnistuu hyvin ja jälleen päästään suoraan kärkipaikalle. Kierrokset täysilä ja kun kello pysähtyy, on aika jälleen nopein. A-finaalin paalupaikka on varma ja tiimissä tunnelma on mahtava.

Kolmansiin aika-ajoihin lähdetään varmistamaan nopeinta aikaa ja siten kolmea lisäpistettä. Fiesta pyrähtää kärkeen jälleen ja nyt mennäänkin sitten kovaa. Fiesta menee sen verran lujaa, että parannetaan vielä päivän nopeinta aikaa. Näin olen kolme pistettä plakkariin.

A-finaali, startti ei onnistu ihan täysin, mutta riittää ja Fiesta on kärjessä ensimmäisessä mutkassa. Pientä haparointia alkuun, mutta toiselle kierrokselle lähdettäessä meno hieman parantuu. Jännitysta kapiinissa lisää ylimääräinen irallinen osa jalkatilassa, joka hieman haittaa kuljettajan keskittymistä ajon aikana. Kierrokset kuluvat ja ero takana tuleviin lisääntyy vähitellen. Lisälenkille viimeisellä kierroksella ja sieltä palataan kärkeen ja maalilinja odottaa Fiestaa. Ensimmäisenä maalissa ja jännitys helpottaa. Aivan mahtava kisa ja mukavat muistot jäävät Hyvinkäältä 2015 mieleen.

Seuraavaksi Kauhajoki 18.7.2015.

Kooste Hyvinkäältä sunnuntaina 14.06.2015 TV2 Klo 14:10 MotorSport: Extra Rallicrossin SM.   

Kuvia Hyvinkään kilpailusta:

 
 
 
 
 
 
 
Kausi 2015 starttasi käyntiin Kouvolasta. Vapaat harjoitukset perjantaina, jolloin otettiin tuntumaa rataan. Fiesta käväisi kolme kertaa radalla ja tuntuma oli hyvä.

Lauantaiaamuna harjoitukset käyntiin 1 x 2 kierrosta ja sitten odottamaan kauden ensimmäistä aika-ajostarttia.

1. aika-ajo. Lähtöpaikka toisesta ruudusta ja sieltä Fiesta pomppaa kärkeen. Varma ja tarkka ajo, sillä irtoaa toiseksi nopein aika eli ollaan vauhdissa mukana.

2. aika-ajoon jäi siis parannettavaa ja nyt lähtöpaikka ensimmäisestä ruudusta. Sieltä kohtuullinen lähtö ja vähän tekee tiukkaa ensimmäiseen mutkaan, mutta siitä selvitään kuitenkin ensimmäisenä. Nyt täysillä eteenpäin ja kello tykkää. 2. aika-ajojen nopein aika ja näin ollen varmistuu paikka A-finaalin eturiviin.

3. aika-ajojen alussa alkaa satamaan ja samantien varmistuu päivän nopein aika, joka tuli 2. aika-ajoista. Näin ollen päätimme ottaa ainoastaan starttiharjoituksen ja sitten pois radalta.

A-finaali ja paalupaikalta startti. Vierestä otetaan startti ennen vihreän syttymistä ja lähtö uusitaan. Sitten uusi startti, jolla päästään sitten matkaan. Fiesta ei ota pitoa ja jää paikalleen pahasti. Lähtökiihdytyksessä menetetään muutama sijoitus ja vauhtia joudutaan ottamaaan ensimmäiseen mutkaan reilusti pois. Mutkasta lähdettäessä taistellaan kolmannesta paikasta, joka lopulta saadaan pidettyä. Ensimmäisellä kierroksella edestä lähdetään lisälenkille ja eteen tulee vapaata tilaa johtavaan autoon. Kierroksen aikana väli saadaan ajettua kiinni ja lähes samantien aukeaa ohituspaikka. Sisäkautta edelle ja kärkeen. Nyt kaasu pohjaan ja karkuun. Omaa ajoa ja viimeisellä kierroksella lisälenkille. Lisälenkiltä tullaan ja muita ei näy ja palataan kärkipaikalle. Maaliin ensimmäisenä ja ykkössija kotia + maksimipisteet aika-ajoista.

Kausi starttisi käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla. Tästä on hyvä jatkaa Hyvinkäälle 07.06.2015.
Yle 2 Motorsport Extrassa kooste kilpailusta  sunnuntaina 24.05.2015 klo 16:30
Kuvia Kouvolan kilpailuista:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
©2019 Jarppe Team - suntuubi.com